Duitse melkprijs stijgt in februari met 29 cent

Gemiddeld is de melkprijs voor Duitse melkveehouders in februari met 29 cent per 100 kilo boerderijmelk gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung. De prijs voor gangbare melk lag in februari op 44,21 euro per 100 kilo.

Duitse+melkprijs+stijgt+in+februari+met+29+cent
© Twan Wiermans

De prijs voor biologische boerderijmelk steeg in februari gemiddeld met 15 cent tot 55,99 euro per 100 kilo. De prijzen gelden voor een kilo standaardmelk met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit. Een jaar eerder, in februari 2023, lag de gemiddelde Duitse gangbare melkprijs op 52,47 euro, ruim 8 euro hoger dan nu. In februari 2023 werd voor biologische melk gemiddeld nog 61,70 euro betaald, 5,71 euro meer dan in februari van dit jaar.

De gangbare melkprijs in Duitsland bereikte in augustus het dal met 40,39 euro. Sindsdien stijgt de melkprijs weer. De biologische melkprijs bereikte in augustus ook het laagste punt, met gemiddeld 54,44 euro. Ook voor biologische melk komt er sinds die tijd elke maand weer wat bij. De melkproductie lijkt in Duitsland weer wat in de lift te zitten. In week 12 was de melkproductie er 0,8 procent hoger dan in week 12 van 2023.De regionale gemiddelde melkprijzen lopen in Duitsland behoorlijk uiteen. Boeren in de zuidwestelijke deelstaten Hessen, Rijnland-Palts en Saarland kregen met 41,36 euro in februari gemiddeld het minste uitbetaald voor 100 kilo gangbare melk. Met 46,66 euro ontvingen melkveehouders in de zuidelijk gelegen deelstaat Beieren juist het meest.

De biologische melkprijs lag in november in Nedersaksen en Bremen gemiddeld het hoogst met 57,48 euro, terwijl boeren in de deelstaat Noordrijn-Westfalen er gemiddeld het minst voor kregen uitbetaald met 52,93 euro per 100 kilo melk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer