Onderzoek naar kansen tuinbouwbedrijfsleven in Verenigde Staten

Adviesbureau Hillenraad doet marktonderzoek om in kaart te brengen waar kansen liggen voor Nederlandse ondernemingen in de tuinbouwketen in de Verenigde Staten (VS).

Onderzoek+naar+kansen+tuinbouwbedrijfsleven+in+Verenigde+Staten
© Kubo.nl

Het onderzoek richt zich op zes Amerikaanse staten aan de oostkust: Ohio, Pennsylvania, Virginia, Maryland, North Carolina en Georgia. Dit zijn niet de meest voor de hand liggende tuinbouwstaten. Toch zijn ook in deze regio van de VS grote tuinders actief. Hillenraad onderzoekt wat Nederlandse tuinbouwbedrijven in de genoemde staten kunnen betekenen en op welke manier er lokaal kan worden samengewerkt.

De opdrachtgevers voor het onderzoek zijn ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter, belangenorganisatie Rotterdam Partners en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Adviesbureau Hillenraad kondigt aan dat het rapport met de onderzoeksresultaten nog voor de zomer verschijnt.


Contacten leggen met Amerikaanse tuinbouw

Naast de kansen in de VS brengt het onderzoek ook in kaart welke Nederlandse bedrijven plannen of ambities hebben voor overzeese activiteiten. Het moet inzicht geven in de mogelijkheden en belemmeringen die ondernemers ervaren. Het internationale onderzoeksteam van Hillenraad doet onderzoek op locatie in de VS en legt contacten met de Amerikaanse tuinbouw.

Een aantal tuinbouwondernemingen, zoals telers of toeleveranciers, die actief zijn in de VS hebben al gemeld benieuwd te zijn naar nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zijn er contacten met innovatieve ondernemingen die ambities hebben in de VS. Ook andere ondernemers kunnen zich volgens Hillenraad nog melden voor deelname aan het onderzoek, om inzicht te krijgen in de eigen kansen in de genoemde zes staten.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer