Deelstaat Brandenburg schaalt AVP-beperkingsgebieden af

De Duitse deelstaat Brandenburg verkleint de beperkingsgebieden die waren ingesteld omdat er Afrikaanse varkenspest (AVP) was vastgesteld. Zo'n negentig varkenshouders mogen hun varkens weer zonder beperkingen verplaatsen in Duitsland.

Deelstaat+Brandenburg+schaalt+AVP%2Dbeperkingsgebieden+af
© Horst Jegen

De beperkingsgebieden worden verder afgeschaald, omdat in grote delen van de deelstaat Brandenburg al meer dan twaalf maanden geen wilde zwijnen zijn gevonden met Afrikaanse varkenspest. Het verzoek tot het afschalen van de beperkingsgebieden is begin januari ingediend bij de Europese Commissie.

Het betreft de districten Barnim, Märkisch-Oderland en Oder-Spree en de stad Frankfurt. Bij elkaar opgeteld gaat het om een gebied van 1.953 vierkante kilometer.


'Een belangrijke stap'

De Brandenburgse staatssecretaris van Consumentenbescherming, Antje Töpfer, spreekt van 'een belangrijke stap in de richting van het uitroeien van de epidemie'. In het beperkingsgebied dat nu is vrijgegeven, liggen negentig varkenshouderijbedrijven met in totaal zo'n 28.100 dieren.

In juli 2023 werd het eerste gebied in Brandenburg weer vrijgegeven. Het ging om de regio waar in september 2020 het eerste wilde zwijn met Afrikaanse varkenspest werd aangetroffen. In Duitsland blijft nu nog een beperkingsgebied over van 2.545 vierkante kilometer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer