'Brede welvaart in de Vruchtbare Delta'

Brancheorganisatie LTO Nederland roept de politiek op om een visie op landbouw en voedsel te creëren. Ik erger mij vaak aan de nauwe blik en de korte termijn van de politiek in de media. En juist daarom ben ik enthousiast over deze oproep.

%27Brede+welvaart+in+de+Vruchtbare+Delta%27
© Dirk Hol

Laten we werken aan een visie die breder gaat dan ons eigen landje en die over een langere periode gaat dan één generatie. Zijn we dan wel in staat om kringlopen te sluiten en de biodiversiteit te herstellen met een landbouwsector waarin de ondernemer een goede boterham verdient?

Het gaat echter mis als we nu al zouden concluderen dat we onze vruchtbare delta moeten gebruiken voor louter hoogproductieve landbouw. Er wonen heel veel mensen in onze delta en die willen af en toe de stad uit, bijvoorbeeld om door een mooi landschap te fietsen, niet te ver van hun woonwijk. En daar dan dingen beleven die ze niet in de stad kunnen vinden.

Boeren en tuinders kunnen een grote bijdrage leveren aan (ver)brede welvaart; agro-toerisme, educatie, boerderijwinkels, agrarische kinderopvang, zorglandbouw en agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Er zijn nog zo veel kansen!

De LTO-vakgroep MFL, Multifunctionele Landbouw, zet zich graag in om die kansen te verzilveren. Wij zijn nieuwsgierig naar de kansen die u ziet. Schrijf ons op vzmfl@lto.nl.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer