Vijftigste koe passeert de 100.000 kilo

Beppe 386 is de vijftigste koe op Winter's Farm in het Overijsselse Vriezenveen die de 100.000 kilo is gepasseerd. 'Natuurlijk zijn we trots. Het is altijd leuk als de koeien een mooie mijlpaal behalen. We doen dit echt als familie', licht Frank Winter toe.

Winter's Farm heeft 260 koeien aan de melk en 170 stuks jongvee. Er zijn nu 10 koeien op het bedrijf aanwezig die de mijlpaal van 100.000 kilo hebben gehaald, met een gemiddelde productie van 117.300 kilo.

'Wat betreft fokkerij vinden we het belangrijk dat koeien makkelijk oud kunnen worden. Koeien die wat betreft uier en benen als vaars al bovengemiddeld zijn. Voor de levensduur is de transitie belangrijk en dat een koe gezond aan de lactatie begint. Een goed begin is het halve werk', zegt Winter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer