Pieter Bootsma benoemd tot nieuw directielid FloraHolland

De directie van Royal FloraHolland wordt vanaf januari 2024 uitgebreid met Pieter Bootsma. Hij wordt Chief Value Officer (CVO). Onlangs herbenoemde de raad van commissarissen Chief Executive Officer (CEO) Steven van Schilfgaarde al voor een termijn van vier jaar.

Pieter+Bootsma+benoemd+tot+nieuw+directielid+FloraHolland
© Menno Ridderhof

Met de benoeming van Bootsma bestaat de directie van Royal FloraHolland vanaf 1 januari naast hem en Van Schilfgaarde uit nog één persoon. David van Mechelen is Chief Financial Officer bij de bloemenveiling in het Noord-Hollandse Aalsmeer.

Bootsma heeft een lange carrière bij Air France-KLM Group achter de rug. In zijn laatste rollen was hij onder meer Chief Strategy Officer (strategisch directeur) en Chief Revenue Officer (verantwoordelijk voor inkomstenstromen). Daarnaast was hij sinds 2013 lid van het Air France-KLM Group Executive Committee.


Andere sector

Bootsma, die uit een agrarische familie komt, vindt het aantrekkelijk in zijn nieuwe functie dat de sierteeltsector duidelijk anders is dan de luchtvaart. 'Ook zijn er duidelijke overeenkomsten in de verandering waarin Royal FloraHolland zich bevindt richting een digitale platformorganisatie en mijn ervaring met digitalisering en internationalisering bij Air France-KLM. Mijn kennis over internationale groei sluit hierin goed aan.'


De focus van de aankomende CVO komt te liggen op het toevoegen van waarde op zowel bestaande als nieuwe innovatieve digitale diensten voor kwekers en kopers. Daarvoor biedt het digitale platform Floriday in combinatie met de fysieke hubs van FloraHolland volop nationale en internationale kansen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer