Voor bestuiving investeert Bejo in eigen bijenvolken

Bejo investeert flink in bijen om zeker te zijn van natuurlijke bestuiving door gezonde, eigen bijenvolken. Zo heeft het zaadbedrijf maar liefst vijf imkers in dienst. Dat bleek tijdens de Bejo Open Dagen in het Noord-Hollandse Warmenhuizen.

'De bestuiving is een belangrijk onderdeel van de zaadproductie', weet imker Joris Kuhl. 'Zonder bestuiving kunnen we geen zaden telen. Omdat de gezondheid van bijen regelmatig onder druk staat, is het belangrijk dat we zelf bijenvolken hebben, zodat we geen risico lopen.'

De imker legt uit dat het daarom cruciaal voor Bejo is om het eigen bijenbestand gezond te houden. 'We kopen bijenvolken aan. We hebben een bijenbestand van negenhonderd bijenvolken uitgewinterd en we kweken elk jaar nieuwe bijenvolken op. De bijen verplaatsen we van buiten naar de kas, omdat daar de bestuiving plaatsvindt. Als de bestuiving is afgerond, verplaatsen we ze weer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer