Navus Ventures investeert in algentechnologie van Lgem

Het investeringsfonds van familie Lely, Navus Ventures, investeert in de Nederlandse scale-up Lgem. Het bedrijf gebruikt het investeringsbedrag voor de ontwikkeling van de AlgaeHUB, internationale groei en onderzoek. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet bekendgemaakt.

Navus+Ventures+investeert+in+algentechnologie+van+Lgem
© Lgem

Lgem wil inspelen op de toegenomen vraag naar betrouwbare en schaalbare algentechnologie. De afgelopen jaren heeft de producent daarom een tweefasig stromingsprincipe ontwikkeld, waarmee duurzame productie op industriële schaal wordt bereikt. Met het opzetten van de AlgaeHUB, het platform van Lgem, wil het bedrijf daarnaast de kloof tussen vraag en aanbod van algenproducten overbruggen.

Navus Ventures blijft actief betrokken bij de ontwikkeling van Lgem. 'We zien groot potentieel in microalgen als aanjager van een duurzame productie van voedsel en diervoeders. Lgem levert in onze ogen een sleuteltechnologie waarmee anderen in de industrie stappen kunnen zetten van onderzoek naar zakendoen', reageert Eduard Meijer van de investeringsmaatschappij.

Sander Hazewinkel van Lgem is blij met de investering. 'We zijn ervan overtuigd dat we aan de vooravond staan van een blauwgroene doorbraak die zal zorgen voor een overvloed aan duurzame en hoogwaardige voedselopties. Tegelijkertijd kunnen we hiermee de impact van voedselproductie op het milieu fors verminderen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer