'Landbouwakkoord is taai proces'

Zittend in Utrecht schrijf ik deze column. Vanmorgen ben ik door weer en wind hier weer naartoe geploeterd. Het weer is grijs, koud en nat. Binnen is het proces van Convenant dierwaardige veehouderij en Landbouwakkoord gaande. Een taai proces dat veel inzet en geduld vraagt.

%27Landbouwakkoord+is+taai+proces%27
© LTO Nederland

We weten dat de lente eraan komt. De ooien staan thuis op stal. Binnen een paar weken verwachten we de eerste lammetjes. Onze lammetjes zijn vaak klein, wegen nog geen kilo en hebben warm weer nodig om naar buiten te kunnen. Buiten is voor lammetjes de beste manier om groot en sterk te worden.

Ondertussen zit ik dus in Utrecht binnen en vergaderen we over het Convenant dierwaardige veehouderij en het Landbouwakkoord. Iedere week worden er kleine vorderingen gemaakt. De tijdsdruk loopt op. Net als bij een fruitboom, waarvan de knoppen beginnen te groeien en binnenkort openbarsten.

Wij zetten voor de schapenhouderij in op: van pacht naar partner (langjarige samenwerkingscontracten), transitiefonds voor investeringen, prijsfonds, flankerend beleid (sociaaleconomische begeleiding) en eisen voor de retail. De inhoud delen we binnenkort met iedereen. Hopelijk brengt een Landbouwakkoord voor velen hetzelfde resultaat als lammetjes in een bloeiende boomgaard.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer