HAS Food Experience toont creativiteit van foodstudenten

Voor de vijftiende keer is dinsdag bij HAS Green Academy in Den Bosch de HAS Food Experience gehouden. HAS-studenten, bijna klaar voor de arbeidsmarkt, presenteren hun vernieuwende ideeën om diverse uitdagingen in de foodsector aan te pakken.

HAS+Food+Experience+toont+creativiteit+van+foodstudenten
© Gerben van den Broek

Daarnaast is er aandacht voor de deelnemers aan de cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten, die HAS Green Academy samen met Meattech verzorgt.

Na twee online edities is de HAS Food Experience weer toegankelijk voor bezoekers. Honderden professionals uit het bedrijfsleven komen hier inspiratie opdoen en kennismaken met de studenten.

Deze Food Experience draait om de volgende vijf thema's: duurzame alternatieve eiwitten, gezond lichaam en gezonde geest, duurzame voedselsystemen, verminderen en voorkomen van verspilling en betekenisvolle voedselinnovaties.

Ik ben positief verrast door de creativiteit die ik bij veel deelnemers zie

Michael Luesink, jurylid FoodManShip Awards

Springplank

'Voor diverse studenten was de Food Experience een springplank om hun eigen bedrijf op te starten', vertelt Ruud van Burgsteden, lector Food Marketing aan de HAS en jurylid voor de FoodManShip Awards. 'Zij krijgen hier een podium om zich te presenteren en kunnen werken aan hun eigen profilering en portfolio. Bovendien krijgen ze de kans om ook echt iets op te bouwen.'

Ook Michael Luesink is jurylid bij deze Food Experience. Hij won in 2014 een FoodManShip Award met Boon. 'Dat was de start van een mooi ondernemersavontuur, want een jaar later lagen Boon-peulvruchten in de schappen bij meer dan vijfhonderd supermarkten', blikt hij terug. 'Maar ook deze keer hebben de studenten hard gewerkt. Ik ben positief verrast door de creativiteit die ik bij veel deelnemers zie.'

Bij de Food Experience is een apart plein ingericht voor de vier deelnemende teams aan de Meattech Challenge. Deze teams bestaan uit deelnemers aan de cursus vleestechnologie en alternatieve eiwitten. Onder hen Eline Stoel, docente Voeding & Techniek bij Yuverta in Den Bosch, die samen met Joost Versteijnen (The Group of Butchers), Kristian Boone (Vecbufa) en Jardi Harmsen (Zwanenberg Food Group) de Crunchy Bite ontwikkelde.


Hybride snack

De Crunchy Bite is een hybride snack met drie soorten vulling, met een paneerlaag van een reststroom van het eiwitrijke bierbostel. 'De eiwittransitie is een ontwikkeling waar zowel het bedrijfsleven als het onderwijs mee aan de slag moet', zegt Stoel. 'Daarom vind ik het interessant om deze avondopleiding te volgen. De volgende stap is om de ontwikkelingen te integreren in het onderwijs bij Yuverta.'

De winnaars van de FoodManShip Awards 2023 zijn Fleur van Loon, Kato Sluis, Bart, Lennart, Pim en Tom, Dewi Vlek en Dennie Wolbers. De publieksprijs gaat naar Lena Wabeke.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer