Vijftig zelfrijdende hakselaars van John Deere op een rij

Vijftig zelfrijdende hakselaars van John Deere op een rij. Die waren te zien tijdens de open dag van Mechanisatiebedrijf GroeNoord in het Overijsselse Goor. Daar werd dit weekend stil gestaan bij het feit dat John Deere een halve eeuw zelfrijdende hakselaars bouwt.

'Het hoofdonderwerp dit weekend is de hakselaar. We hebben de oudste en de nieuwste hakselaar hier neergezet en alles wat er tussen zit', geeft Jan de Winkel van GroeNoord aan. Behalve de hakselaars en trekkers van John Deere werden ook de merken Vicon en Mazzotti getoond.

Zelfs de oudste hakselaar is nog in bedrijf. 'Ja, die is van een medewerker van ons en wordt gebruikt in zowel de mais als het gras. Vooral de automatisering, comfort en capaciteit zijn in de jaren enorm toegenomen', weet De Winkel. 'Ik ben een hakselaar liefhebber. In de oude zit je nog echt als chauffeur, in de nieuwe ben je meer controleur, maar beide is prachtig.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer