Duitsland oogst 1 procent meer tarwe dan vorig jaar

De productie van wintertarwe in Duitsland stijgt dit jaar met 1 procent tot naar schatting 21,38 miljoen ton. Dit meldt het Deutscher Bauernverband (DBV).

Duitsland+oogst+1+procent+meer+tarwe+dan+vorig+jaar
© Dirk Hol

Volgens het DBV is de meeste wintertarwe in Duitsland van het land. In sommige regio's waren de groeiomstandigheden voor tarwe uitdagend vanwege de hitte en de droogte. De opbrengsten zijn overwegend redelijk te noemen, verklaart de belangenorganisatie voor Duitse boeren.

De productie per hectare voor wintertarwe stijgt dit jaar in Duitsland met 4 procent tot gemiddeld 7,64 ton. In de Europese Unie is Duitsland samen met Frankrijk een van de grootste tarweproducenten en tarwe-exporteurs. Duitse handelaren zijn volgens DBV blij met de grote tarweoogst. Zij verwachten meer vraag voor de exportmarkt vanwege de nog steeds verstoorde graanleveringen vanuit Oekraïne.

Naast wintertarwe neemt de productie van wintergerst in Duitsland toe met 3 procent tot 9,16 miljoen ton. Deze gerst wordt vooral gebruikt voor veevoer. De Duitse oogst van winterkoolzaad schat DBV 13 procent hoger in op 3,96 miljoen ton. Van deze koolzaad maken Duitse verwerkers plantaardige olie, veevoer en biodiesel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer