Opgepakte boeren via videoverbinding voorgeleid

De rechter-commissaris in Arnhem hoort zes boerendemonstranten vrijdag via een videoverbinding. Daarvoor is gekozen 'gezien alles wat er in de afgelopen week is gebeurd', aldus een woordvoerster van rechtbank Gelderland. 'Het leek de rechtbank beter om de verdachten niet naar Arnhem te vervoeren.'

Opgepakte+boeren+via+videoverbinding+voorgeleid
© Pixabay

De rechter-commissaris bepaalt of de actievoerders langer in de cel moeten blijven zitten. Alle verdachten zijn in de afgelopen week opgepakt bij verschillende acties in Oost-Nederland. Het Openbaar Ministerie wil vijf actievoerders nog veertien dagen langer vasthouden.

Het OM verdenkt ze van poging tot zware mishandeling dan wel bedreiging en vernieling. Een zesde man moet in elk geval nog drie dagen in de cel blijven, stelt het Openbaar Ministerie. De man wordt verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.


De rechter-commissaris hoort de actievoerders en hun advocaten via de videoverbinding op de plaats waar ze op dit moment zitten. Die verhoren hebben achter gesloten deuren plaats. De voorgeleidingen beginnen vrijdag tegen het middaguur. Later vrijdag wordt bekend wat de rechter-commissaris heeft besloten.


Strafbare feiten

De kans is groot dat er binnenkort nog meer relschoppers voorgeleid zullen worden. De politie roept mensen op die tijdens de boerenprotesten bij het huis van minister Christianne van der Wal in Hierden strafbare feiten hebben gepleegd, zich te melden.

Volgende week woensdag worden zij anders herkenbaar online gezet. Vrijdag al werden eerste beelden, nu nog geblurd, gepubliceerd. Uit een eerste analyse van de beelden komen elf mannen naar voren. Het wordt niet uitgesloten dat nog meer verdachten zullen volgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer