Aanmelden lidmaatschap Unie van Pluimvee Producenten gestart

Na een intensieve periode van voorbereiden en het completeren van het bestuur kan de Unie van Pluimvee Producenten (UPP) echt van start. Met ingang van donderdag 14 april kunnen leden, zowel houders van leghennen als vleeskuikenhouders, zich officieel melden.

Aanmelden+lidmaatschap+Unie+van+Pluimvee+Producenten+gestart
© Twan Wiermans

Tijdens de oprichting van de Unie van Pluimvee Producenten op 27 december 2021 was het bestuur nog niet compleet. Van de twee posities voor de legpluimveehouderij was er nog één vacant.

Tijdens de bestuursvergadering van 12 april is ook deze bestuurszetel tot grote tevredenheid ingevuld. Daarmee is het vijfkoppige bestuur op de gewenste sterkte, met een evenwichtige vertegenwoordiging van de vleeskuiken -en legpluimveehouderij.

Marktpositie verbeteren

De website van de UPP is ook gereed. Via deze site kunnen leden zich aanmelden. Op de website staat alle benodigde informatie over de missie van de UPP: het verbeteren van de marktpositie van de pluimveehouders en waarom dat nodig is en hoe de producentenvereniging haar ambities wil waarmaken. De samenwerking binnen de UPP moet zorgen voor ketenkracht en een beter verdienmodel.

Om de erkenning als producentenorganisatie te krijgen, is het nodig dat de UPP voldoende leden krijgt. De vereniging verwacht dat dit gaat lukken gezien het aantal van 170 vleeskuikenhouders die zich bij een eerste inventarisatie al hadden gemeld. Nu is de UPP er dus ook voor leghennenhouders.


De contributie bedraagt 200 tot 800 euro per jaar, afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer