Eerste mais op lichte zandgronden gezaaid

Loonbedrijf Gerritsen uit het Gelderse Heelsum zaaide woensdag de eerste mais van het seizoen. Op de lichte zandgronden kan altijd vroeg worden gezaaid. 'De grond is bekwaam, dus waar moet je op wachten?', vraagt Jan Gerritsen zich af.

Gerritsen zaait ongeveer 400 hectare, altijd vroeg in het seizoen. 'We zijn soms nog wel iets eerder, maar dit is voor ons redelijk normaal op de hoge grond.' De mais van het ras Emeleen wordt gezaaid met een nieuwe trekker van Fendt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer