Janssen Varkens in netwerk validatiebedrijven Trouw Nutrition

Janssen Varkens wordt partner van het wereldwijde netwerk van validatieboerderijen van Trouw Nutrition. De gesloten varkenshouderij, met 500 zeugen en 4.200 vleesvarkens bevindt zich in het Limburgse Castenray nabij de Trouw Nutrition Swine Research Facility net buiten het Noord-Brabantse Boxmeer.

Janssen+Varkens+in+netwerk+validatiebedrijven+Trouw+Nutrition
© Twan Wiermans

De varkens van Janssen Farm worden geleverd aan Westfort. De boerderij maakt al jaren gebruik van RFID-oorchips. Trouw Nutrition noemt dat relevant omdat daarmee controle kan worden uitgeoefend op individuele varkensgegevens van boerderij tot slachterij. Het gaat dan om gegevens over het lichaamsgewicht, de groei, de gezondheid, het vaccinatieprogramma, het antibioticagebruik en de karkaskenmerken van varkens vanaf de geboorte tot het slachten en van inseminatie tot het einde van de lactatie.

Trouw Nutrition: 'Met RFID-oorchips wordt de volledige productiecyclus vastgelegd en wordt een online dataverbinding tot stand gebracht die waardevolle informatie oplevert van feed to fork. Het draagt bij aan traceerbaarheid door de varkensketen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer