Duizenden kraanvogels Israël bezwijken aan vogelgriep

Zeker 5.200 kraanvogels in Israël zijn bezweken aan vogelgriep. Nog eens een half miljoen kippen zijn geslacht om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Volgens klimaatminister Tamar Zandberg is het voor Israël de grootste natuurschade ooit.

Duizenden+kraanvogels+Isra%C3%ABl+bezwijken+aan+vogelgriep
© Pixabay

Israël zal door het doden van de vele legkippen ongeveer 14 miljoen eieren per maand tekortkomen. In totaal consumeren Israëli's maandelijks 200 miljoen eieren.

Volgens Zandberg moeten nog veel dode kraanvogels worden geruimd. Veel karkassen drijven in het midden van meren en zijn slecht te benaderen, zo schrijft The Guardian.


Vogelreservaat

Woordvoerder Yaron Michaeli van vogelreservaat Hula Lake, waar de kraanvogels doorgaans verblijven, zegt dat de trekvogels zijn besmet door kleinere vogels.

Volgens Michaeli trekken ieder jaar een half miljoen kraanvogels door Israël in hun zoektocht naar warmer weer in Afrika. Zo'n 30.000 kraanvogels bleven dit jaar in het land achter om er de winter door te brengen. De eerste zieke kraanvogels werden tien dagen geleden opgemerkt.

Wetenschappers melden dat de vogelgriepuitbraak nog niet onder controle is, mede doordat er nog veel karkassen in de natuur liggen. Daarom wordt gevreesd voor verdere virusverspreiding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer