Huiszoekingen bij Belgische vestigingen Zoetis

De Europese Commissie heeft huiszoekingen laten uitvoeren in vestigingen van het diergezondheidsbedrijf Zoetis in het Belgische Zaventem en Louvain-la-Neuve. Er wordt onderzoek gedaan naar het mogelijke misbruik van een dominante positie.

Huiszoekingen+bij+Belgische+vestigingen+Zoetis
© Pixabay

De Europese Commissie benadrukt dat het bedrijf niet bij voorbaat schuldig is bevonden.

De Belgische Mededingingsautoriteit was ook bij de huiszoekingen betrokken. In Zaventem is het Belgische hoofdkantoor gevestigd, in Louvain-la-Neuve worden onder meer vaccins gemaakt voor verschillende landen, meldt Vilt.be. In beide vestigingen worden ook producten ontwikkeld. Een woordvoerder zegt tegen Vilt dat het bedrijf meewerkt aan het onderzoek.

De Europese Commissie gaf maandag al aan dat er onaangekondigde inspecties zouden worden uitgevoerd op Belgische vestigingen van een 'farmabedrijf dat actief is in diergezondheid'. De commissie is bezorgd dat het bedrijf de Europese concurrentieregels heeft overtreden die misbruik van een dominante positie verbieden.

Meer informatie volgt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer