Teler ziet opbrengst verloren gaan door middelenverbod

'We hebben hier last van wantsenschade en heel simpel; daar hebben we geen middelen meer voor.' Chemische middelen worden verboden zonder dat er goede alternatieve groene middelen zijn.

Zachtfruitteler Anco van Garderen uit het Utrechtse Schalkwijk ondervindt daar nu de problemen van bij zijn bramenstruiken. De gereedschapskist met zowel chemische als biologische middelen is leeg. 'Voorheen hadden we de inzet van Calypso waarbij je luizen en wantsen kon bestrijden. Nu hebben we geen Calypso meer en zie je forse schade van wantsen.'

De wantsen steken in planten en vruchten waardoor je misvormde stengels en vruchten krijgt. Voor Van Garderen zit er niets anders op dan de planten te verwijderen. 'Door de schade zijn we genoodzaakt ongeveer een kwart van de planten weg te snoeien. We moeten ons echt gaan afvragen of deze teelt nog rendabel is in Nederland.'


Bekijk hieronder het webinar over gewasbescherming in de Green DealBekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer