Utrechtse fruitteler onderzoekt gewasbescherming op Forward Farm

Fruitteler Anco van Garderen uit Schalkwijk werkt samen met Bayer, Centrale Adviesdienst Fruitteelt en The Greenery om onderzoek te doen naar onder meer gewasbeschermingsmiddelen. Zijn bedrijf is daarmee Forward Farm voor de fruitteelt.

'We zien de effectiviteit van chemische middelen niet altijd terug in de biologische. Dat betekent beter monitoren en wellicht vaker spuiten', vertelt de Utrechste fruitteler. 'Door de samenwerking binnen de Forward Farm nodigen we ook collega's en beleidsmakers uit. Zo kunnen ze zien en leren van het hele proces en de verduurzaming van de fruitteelt, maar zien ze ook de impact van het beleid op onze teelt. Met de ervaring die wij op doen zijn wij klaar voor de toekomst.'


Webinar: Wat betekent de Europese Green Deal voor gewasbescherming?

Europa kiest resoluut voor een duurzamere voedselproductie. Deze strategie wordt verankerd in de Green Deal en zal gevolgen hebben voor het gewasbeschermings¬middelenbeleid. Wat betekent dit in de boerenpraktijk? Stel al uw vragen hierover tijdens het webinar op maandag 18 oktober om 20.00 uur. Sprekers zijn Jolanda Wijsmuller (Bayer), Jelmer Vierstra (Stichting Natuur en Milieu) en Joris Baecke (LTO). U krijgt inzicht in wat de Europese Green Deal voor uw teelten betekent. Aanmelden kan via nieuweoogst.nl/webinar-gewasbescherming

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer