Spaanse eigenaar zet vleesverwerker Stegeman in de etalage

Het Spaanse voedingsconcern Campofrio neemt na dertien jaar weer afscheid van dochteronderneming Stegeman. Voor de vleesverwerker uit het Overijsselse Wijhe wordt een nieuwe eigenaar gezocht, meldt De Spaanse zakenkrant El Economista.

Spaanse+eigenaar+zet+vleesverwerker+Stegeman+in+de+etalage
© ANP

Campofrio heeft Rabobank in de arm genomen om potentiële kopers te interesseren. Ook het Belgische Imperial Meat Products zou in de etalage staan. Beide bedrijven werden in 2008 overgenomen door Campofrio en samen met activiteiten in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk geïntegreerd in de divisie Noord-Europa die goed is voor circa een derde van de concernomzet van 2,14 miljard euro.

Reden voor de verkoop van de Belgische en Nederlandse activiteiten zou de coronacrisis zijn. Deze dwingt Campofrio tot een strategische heroriëntatie, aldus El Economista.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer