Vrijstelling+voor+insecticide+Closer+in+suikerbieten
Nieuws
© Twan Wiermans

Vrijstelling voor insecticide Closer in suikerbieten

Net als het insecticide Batavia krijgt ook Closer voor het komende teeltseizoen een vrijstelling in suikerbieten voor de bestrijding van bladluizen en de beheersing van vergelingsvirussen.

De vrijstelling is goedgekeurd door het ministerie van LNV en staat gepubliceerd in de Staatscourant. Deze tijdelijke toelating is aangevraagd door landbouwcoöperatie Cosun, in samenwerking met bieteninstituut IRS en Brancheorganisatie Akkerbouw.

Closer mag in suikerbieten worden toegepast in de periode van 1 april tot 15 juli 2021.


Volgens toelatingshouder Corteva heeft Closer een systemische werking en is het snel dodend tegen alle soorten luizen. Het middel spaart natuurlijke vijanden en is goed toepasbaar in de geïntegreerde gewasbescherming. Closer mag maximaal één keer worden toegepast in suikerbieten.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer