Nieuwe+cao+eierhandel+en+%2Dverwerking
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Nieuwe cao eierhandel en -verwerking

CNV Vakmensen en de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU) werknemers hebben een nieuwe cao afgesloten voor de eierhandel en -verwerking. De tekst van de overeenkomst is deze week definitief geworden. Het onderhandelingsresultaat werd onlangs bereikt, nadat in juli de gesprekken over de arbeidsvoorwaarden voor werknemers in de groothandel en eierverwerking waren gestart.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar en geldt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. In deze periode worden de salarissen twee keer met 1,5 procent verhoogd, per 1 januari 2021 en 1 januari 2022. Ook is rekening gehouden met de overgang van het pensioen van het Bedrijfstakpensioenfonds AVH naar het pensioenfonds PGB. Die overstap moet voor de werknemers een beter pensioenperspectief bieden.

Werkgevers van Anevei en de vakbonden CNV Vakmensen en RMU werknemers zijn tevreden met het bereikte resultaat, stelt CNV-onderhandelaar Arie Kasper. 'CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat ook in deze sector de arbeidsvoorwaarden goed zijn geregeld.'

Anevei-voorzitter Hubert Andela: 'Onze leden vinden duidelijkheid voor hun werknemers belangrijk. We zijn blij dat we weer samen met CNV Vakmensen, en nu ook met werknemersorganisatie RMU erbij, een passend tweejarig akkoord hebben kunnen sluiten. In deze onvoorspelbare economische tijden is dat geen vanzelfsprekendheid.'

Onder de cao van de eierhandel en eiproductfabrikanten vallen 1.500 werknemers en ruim 50 werkgevers. Op deze bedrijven worden jaarlijks de ruim tien miljard Nederlandse eieren gesorteerd en verpakt voor Nederlandse en buitenlandse supermarkten, of verwerkt tot grondstof voor bijvoorbeeld mayonaises, bakkerijproducten of pasta's. Een deel van de eiproducten vindt zelfs zijn weg naar de farmaceutische industrie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer