'Gezonder door het eten van alleen vlees'

Aan de vooravond van dierendag stond in Nieuwe Oogst een reportage over mensen die leven volgens het carnivoordieet. Ze drinken water en eten vlees, daar komt het op neer. Daarnaast nog wat boter, kaas, eieren en vis en dat is het dan. De mensen uit dit artikel doen dit al jaren. Ze voelen zich hierdoor fitter en gezonder en ze hebben geen tekorten, ook niet aan vitamine C.

%27Gezonder+door+het+eten+van+alleen+vlees%27
© Mike Schellart

Ik heb het stuk met bijzonder veel interesse gelezen. Ik wist helemaal niet dat het bestond, een carnivoordieet. Het grappige was dat deze mensen geen doorgeschoten macho's waren die zich afzetten tegen vegetarisme, maar mensen die hier heel bewust voor hadden gekozen. Onder hen een man die in Wageningen een studie Voeding en Gezondheid had gedaan en een vrouw die eerder zeven jaar vegetariër was.

Na het lezen van het artikel heb ik veel gegoogled op carnivoordieet en er YouTube-filmpjes over bekeken. Er zijn veel negatieve commentaren over te vinden, maar ook veel positieve. De positieve vond ik inhoudelijker. Er worden nogal wat voordelen genoemd.

Mensen die het carnivoordieet volgen, geven aan dat het bij dit dieet wél lukt om af te vallen, omdat ze geen vreetbuien hebben. Ze slapen beter en worden uitgeruster wakker. Ze hebben een constanter energieniveau. En er zijn mensen met aandoeningen als reuma, de ziekte van Crohn en depressies die aanmerkelijk minder klachten hebben door alle plantaardige voedingsmiddelen te vermijden.

Mensen die het carnivoordieet volgen slapen beter en worden uitgeruster wakker

Timo Burgers, melkveehouder in Spankeren

Alleen dierlijke producten eten gaat in tegen de maatschappelijke trend van steeds meer plantaardig eten. Het is ook niet iets waar ikzelf meteen voor zou kiezen. Nu is er voor mij persoonlijk ook geen aanleiding tot het volgen van wat voor dieet dan ook. Was die er wel, dan zou een carnivoordieet voor mij best een serieuze overweging zijn. En zou het mijn probleem oplossen, dan was het een rationele keuze.

Het enkele feit dat het dieet bestaat en dat de volgers ervan grote voordelen ervaren, is voor mij een bevestiging dat ik door het produceren van melk en vlees gezond voedsel maak. En dat vlees en zuivel in een gezond voedingspatroon horen. Misschien is puur plantaardig eten om die reden wel minstens zo onlogisch als alleen vlees eten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer