Eric+Kleissen+wordt+directeur+van+Mineral+Valley+Twente
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Eric Kleissen wordt directeur van Mineral Valley Twente

Eric Kleissen is met ingang van deze maand de nieuwe directeur van Mineral Valley Twente. De benoeming van de agrarisch ondernemer is opvallend, aangezien nog maar drie maanden geleden Stimuland-directeur Ingrid Jansen de functie kreeg toegewezen.

In een persbericht houdt de organisatie zich op de vlakte over de redenen waarom Jansen toch niet directeur wordt van het samenwerkingsverband. 'De beoogde directeur Ingrid Jansen heeft zich teruggetrokken uit de procedure. Voorzitter Wim Meulenkamp van Mineral Valley Twente vindt dat jammer, maar kijkt nu vooruit naar de samenwerking met Kleissen', is alles wat Mineral Valley hierover meldt.

Desgevraagd zegt Wilco Pasman namens Mineral Valley Twente dat Jansen er zelf voor heeft gekozen om af te zien van de functie. 'We hebben tijdens de procedure met meerdere kandidaten gesproken en met Jansen was er van beide kanten enthousiasme. Er waren echter bepaalde randvoorwaarden over het neerzetten van de organisatie die in haar ogen ontbraken om de functie goed te kunnen vervullen. Daarop heeft zij zich teruggetrokken', aldus Pasman.

Bij een recente bijeenkomst van Mineral Valley Twente over emissiearme vloeren trad Jansen nog op als directeur en leidde ze de bijeenkomst. Pasman beaamt dat. 'Het zat 'm echt niet op de inhoud, daarin vonden we elkaar wel.'


Toekomstbestendig landelijk gebied

Kleissen heeft als toenmalig wethouder van de gemeente Dinkelland aan de wieg gestaan van Mineral Valley Twente. Hij wil met de organisatie een belangrijke bijdrage leveren om tot een toekomstbestendig landelijk gebied te komen. 'Thema's als droogte, biodiversiteit en landschap vragen veel van ons. Samen met de creativiteit van ondernemers zorgen we juist dat dit kansen gaat bieden. De agrarische sector is daarmee van grote toegevoegde waarde.'

De proeftuinen zijn het hart van Mineral Valley Twente, waar alle samenwerkingspartners samenkomen. 'Dat maakt dit zo'n mooie samenwerkingsvorm, omdat alle partijen zijn vertegenwoordigd: agrarisch ondernemers, kennisinstellingen, agrarisch gerelateerde ondernemers en overheden. Dit geeft ontzettend veel kansen voor Twente en de agrarische sector waar ik mij graag in deze nieuwe functie voor inzet', aldus Kleissen.


Wethouder en melkveehouder

Kleissen was jarenlang wethouder van de gemeente Dinkelland. Hij heeft samen met zijn vrouw en zoon een melkveebedrijf in Noordoost-Twente. Naast zijn rol als directeur van Mineral Valley is Kleissen werkzaam als adviseur bij Aveco de Bondt. Vanuit die hoedanigheid is hij ook adviseur bij het waterschap Rijn en IJssel en betrokken bij diverse gebiedsprocessen.

Met zijn achtergrond weet Kleissen volgens voorzitter Meulenkamp heel goed wat er speelt in het gebied. 'Met Kleissen aan het roer hebben we een goede gesprekspartner die zijn weg vindt bij zowel de overheden als de agrariërs in Twente. Hij kan de verbinding leggen tussen onze samenwerkingspartners en is daarmee een welkome toevoeging aan het team.'

Mineral Valley Twente onderzoekt oplossingen die bijdragen aan een gezonde bodem, duurzame bemesting en andere toepassingen voor mest en biomassa.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer