Cosun gaat agrifoodstart-ups met elkaar verbinden

Royal Cosun en StartLife gaan een strategisch partnership aan om actief innovatieve start-ups in de agrifoodsector met elkaar te verbinden. De ambitie van Cosun is om leider te worden in plantaardige innovaties.

Cosun+gaat+agrifoodstart%2Dups+met+elkaar+verbinden
© DIRK HOL

Om hun innovatiekracht en ontwikkelingssnelheid te verhogen, zoeken de partijen samenwerkingen met innovatieve start-ups. Het partnership werd door de ondertekenaars van de overeenkomst aangekondigd met een champagnetoast op afstand, in verband met de coronamaategelen.

De ambitie van Cosun is om 100 procent plantaardig, circulair en transparant te zijn in 2030. Ondernemerschap en open innovatie spelen een belangrijke rol bij het behalen van deze ambitie. Daarom opent Cosun met hulp van StartLife de deuren voor innovatieve agrifoodstart-ups.

'Cosun werkte altijd al samen met Wageningen University & Research. Dus het is vanzelfsprekend om een partnership aan te gaan met StartLife, een van de grootste leiders in Europa op agrifoodgebied die ook nog eens is gevestigd op de Wageningen Campus', zegt directeur Cosun Innovation Frank van Noord.

Faciliteiten

Cosun heeft veel te bieden aan agrifoodstart-ups. Ten eerste mogen ze gebruikmaken van de R&D-faciliteiten in het Cosun Innovation Center in Dinteloord. Daarnaast wordt individuele coaching geboden aan de bedrijven en kennis met hen gedeeld.

'Wij weten hoe nieuwe bedrijven kunnen opschalen en we zijn bekend met de uitdagingen en hordes waar je tegenaanloopt wanneer je een innovatief product op de markt brengt', zegt Van Noord. 'Onze experts zien ernaar uit om jonge ondernemers te coachen en mee te denken over hun businesscase.'

StartLife is enthousiast over de ambities die Cosun voor 2030 heeft. 'De focus die Cosun heeft op plantaardige innovaties en agrifood, onze overlappende innovatiethema's en onze gedeelde visie om te innoveren met start-ups zorgen voor een grote match tussen onze bedrijven', zegt managing director Jan Meiling van StartLife.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
Meer weer