Fulltimers in Duitse landbouw hebben langste werktijden

Mannen die fulltime werken in de landbouw, bosbouw en visserij hadden in Duitsland in 2018 de langste werktijden, met 49,9 uur per week. Werknemers in de productiesector hadden de kortste, met 40,4 uur per week.

Fulltimers+in+Duitse+landbouw+hebben+langste+werktijden
© Twan Wiermans

Hetzelfde geldt voor vrouwen die fulltime werken, maar met lagere wekelijkse werktijden van 45,3 en 39,6 uur. Dit blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis.

Ondanks de lange wekelijkse werktijden zijn fulltime werknemers in de landbouw, bosbouw en visserij het minst geneigd om andere werktijden te willen. Slechts 4,5 procent van hen wil deze veranderen.

Daarentegen wenste 8,2 procent van de fulltime werknemers in de productiesector een verandering van de wekelijkse werktijden. 4,3 procent wil de wekelijkse werktijden met gemiddeld 9,8 uur verminderen, terwijl 3,9 procent tegelijkertijd gemiddeld 6,4 uur langer wil werken, omdat er onvoldoende werk is. 'De productiesector heeft daarom de grootste vraag naar werk onder fulltime werknemers', constateert Destatis.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer