Doel+van+zuivelco%C3%B6peratie+DMK%3A+100+miljoen+liter+ijs+maken
Nieuws
© DMK

Doel van zuivelcoöperatie DMK: 100 miljoen liter ijs maken

DMK Group, de grootste zuivelcoöperatie van Duitsland, gaat het ijsproductienetwerk stroomlijnen. Via verkoop en opschaling ligt de doelstelling van 100 miljoen liter ijs in het vizier.

Het bedrijf gaat de ijsproductie concentreren op de locaties Everswinkel en Prenzlau. In Everswinkel gaat DMK de nodige investeringen doen om de productiecapaciteit daar van de huidige 65 miljoen liter ijs uit te breiden naar circa 100 miljoen liter.

Verder verkoopt de zuivelreus de ijsproductielocatie Waldfeucht-Haaren in de regio Heinsberg, Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf Schwarz Produktion, die de productie van de Schwarz Gruppe (Lidl en Kaufland) onder een dak samenbrengt, zal deze locatie overnemen.

Concentreren

De bijbehorende koopovereenkomst is dinsdag door beide partijen ondertekend. Schwarz Produktion gaat de locatie Waldfeucht-Haaren volledig overnemen, inclusief de circa tweehonderd medewerkers. 'Door de locatie Waldfeucht-Haaren te verkopen, kunnen we onze ijsproductie concentreren op twee locaties. Dat levert weer meer synergiën op', zegt ceo Ingo Müller van DMK Group. De overdracht staat gepland voor begin 2021.


De verkoop is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteit. Het bedrijf wil daarom vooralsnog geen informatie verstrekken over de verkoopprijs van de locatie in Waldfeucht-Haaren.

'Wij bouwen voort aan het DMK van de toekomst, de grootste zuivelcoöperatie van Duitsland. Met merken als Milram, Humana, Uniekaas en Alete zijn we een van de grootste leveranciers voor de Duitse detailhandel voor levensmiddelen', benadrukt Müller, waarmee hij DMK's marktkracht schetst.

Productie

De topman vervolgt: 'Wij willen ons blijven ontwikkelen als markt- en consumentgeoriënteerde onderneming. Daarvoor moeten we onder andere ook ons eigen productienetwerk verder optimaliseren.' Met een omzet van 5,6 miljard euro behoort DMK tot de grootste zuivelconcerns van Europa.

Het bedrijf verwerkt melk tot zuivel met zo'n 7.700 medewerkers op meer dan twintig locaties in Duitsland en Nederland en via internationale hubs. Het productassortiment varieert van kaas, zuivelproducten en ingrediënten tot babyvoeding, ijs en gezondheidsproducten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  24° / 7°
  10 %
Meer weer