Anthura+is+International+Grower+of+the+Year+2020
Nieuws
© AIPH

Anthura is International Grower of the Year 2020

Anthura is algemeen winnaar van de International Grower of the Year 2020 verkiezing. De veredelaar in Bleiswijk won daarnaast de prijzen in de categorieën jonge planten en duurzaamheid.

Anthura nam dinsdag de 'Gold Rose' in ontvangst van de International Association of Horticultural Producers, de associatie die de wedstrijd organiseert. Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland reikte de prijs uit op de Internationale Pflanzenmesse in Essen.

De jury, bestaande uit zes internationale sierteeltexperts, noemt Anthura onder andere koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid en een model voor andere bedrijven in de sierteelt. In de categorie planten en bomen ging het goud naar Hangzhou Huazhiyun Agricultural Investment uit China. Hasfarm Holdings, eveneens uit China, zegevierde bij het onderdeel snijbloemen en bollen.

De verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer gehouden. Bloemenveiling FloraHolland en het handelsconcern Dutch Flower Group zijn twee belangrijke sponsoren van de wedstrijd. Anthura is specialist in anthurium en orchidee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer