PIVV wordt Holland Swine Group

De PIVV verandert de naam in Holland Swine Group. Dat past beter bij de doelstellingen van de stichting, zegt voorzitter Dick Kroot. Aan het ontwikkelen van innovatie voor de varkenshouderij is namelijk exportbevordering toegevoegd.

PIVV+wordt+Holland+Swine+Group
© ps

'Het streven is niet alleen het aanjagen van innovaties, maar ook om buitenlandse samenwerkingen te stimuleren en potentiële klanten beter onder een gezamenlijke noemer landelijk te kunnen ontvangen', merkt Kroot op. Over de naamswijziging werd gestemd tijdens de jaarvergadering die werd gehouden in Wansum bij het Feed Design Lab.

Twee trajecten

De leden stemden tijdens de jaarvergadering ook over de uitwerking van concrete trajecten. Het ene traject betreft internationale samenwerking. Daarbij kan het gaan om het delen van elkaars netwerken, gezamenlijke kennisarrangementen en beursdeelname verkend. Bij het twee traject wordt verder onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een compleet nieuwe demo- en businesscentrum voor de varkenshouderij.

Het Feed Design Lab bijvoorbeeld is het praktijkonderzoek- en educatiecentrum voor innovatie & verduurzaming binnen de diervoedersector. Ruim honderd bedrijven uit de gehele sector en uit binnen- en buitenland zijn als partner bij Feed Design Lab aangesloten en nemen actief deel aan het netwerk. De Holland Swine Group zoekt naar eenzelfde soort constructie voor haar achterban ter vervanging van VIC Sterksel.


Vrienden van Sterksel

PIVV staat voor Partnership Innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen en werk en is juli dit jaar opgericht en hangt samen met het afbouwen van VIC Sterksel als onderzoeklocatie. 'Ruim tien jaar geleden ontstonden wij als 'Vrienden van Sterksel'. VIC speelde een rol in het onderzoek naar innovaties en was voor onze achterban een plaats om die te laten zien', aldus Kroot.

Holland Swine Group telt zo'n 75 leden, meest actief in het mkb. Op dit moment zijn er twee werkgroepen actief. De ene buigt zich over de vraag hoe het best invulling kan worden gegeven aan de wensen van de leden voor de korte termijn. De andere groep buigt zich over dezelfde vraag voor de langere termijn. Kroot geeft aan dat er verschillende ideeën op tafel liggen hoe daar invulling aan te geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer