Boer%26amp%3BBurger+Brunch+in+Amsterdam+wellicht+groter+dan+verwacht
Nieuws
© VidiPhoto

Boer&Burger Brunch in Amsterdam wellicht groter dan verwacht

De Boerenactie en Boer & Burger Brunch op 13 december in hartje Amsterdam wordt waarschijnlijk veel groter dan verwacht.

De organisator van de brunch, Agractie Nederland, wordt volgens eigen zeggen namelijk overstelpt door emails en berichten van mensen die willen komen of helpen. Ook de digitale flyer is honderdduizenden malen bekeken.

Sprekers

Agractie meldt dat er veel eten beschikbaar is gesteld door boeren en bedrijven. Sprekers zullen vanaf het podium voor het paleis op de Dam de aanwezigen toespreken. Dat zijn onder andere Aalt Dijkhuizen (voormalig voorzitter WUR) en Anna Grootentraast (een 15-jarige boerendochter). Ook Jan Bronninkreef, winnaar van expeditie Robinson, zal van de partij zijn.

Trekkers

De actie op de Dam, het Rokin en rondom het Monument, zal plaatsvinden met een beperkt aantal trekkers in de binnenstad. Er zijn echter signalen dat er veel meer trekkers naar de hoofdstad zullen komen 13 december om hun aanwezigheid te laten zien.

Agractie Nederland heeft overeenstemming bereikt met gemeente Amsterdam om deze tractoren op plaatsen buiten het centrum te laten parkeren. Deze locaties worden begin volgende week bekend gemaakt.

Brievenactie

Ook de recent door Agractie Nederland gelanceerde brievenactie, waarbij boeren en boerinnen in een persoonlijke brief aan premier Rutte hun verhaal vertellen, wordt volgens de organisatie massaal opgevolgd. Vele brieven zijn reeds verzonden aan de premier. Maar die heeft nog niet gereageerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer