Benchmark cyclamen krijgt vervolg

De benchmark cyclamen krijgt een vervolg. De landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland organiseert samen met veredelaars dit jaar weer een vergelijking.

Net als in afgelopen jaren voert bloemenveiling Royal FloraHolland de benchmark uit. De winnaars worden tijdens de gewasbijeenkomst cyclaam op 13 december van dit jaar bekendgemaakt. Tijdens de benchmark wordt het standaard VBN-protocol gevolgd om de houdbaarheid te testen.

Na ontvangst ondergaan de planten een transportsimulatie van vijf dagen onder een temperatuur van 15 graden Celsius in het donker en bij een relatieve vochtigheid van 75 procent. Daarna volgt een verkoopsimulatie van vier dagen. Aansluitend worden de planten drie weken lang beoordeeld in de consumentenfase.


Verschillen

Elk jaar zijn er grote verschillen tussen de inzendingen, meldt Glastuinbouw Nederland. Daarbij spelen rassenkeuze, maar ook klimaat en substraat een rol. Tijdens de gewasbijeenkomst in december proberen de betrokken ondernemers te achterhalen waar die verschillen vandaan komen.

Telers die aanvoeren op FloraHolland, worden benaderd door Kenniscentrum Productkwaliteit over deelname aan de benchmark. Veredelaars betalen ook dit jaar de helft van de kosten. Deelnemers kunnen de test online volgen en ontvangen na afloop alle testresultaten (anoniem).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer