LLTB+wijst+defensie+op+uitstoot+vliegbasis+De+Peel
Nieuws
© Pixabay

LLTB wijst defensie op uitstoot vliegbasis De Peel

Bij de besluitvorming over het weer in gebruik nemen van vliegbasis De Peel wil de LLTB dat wordt gekeken naar stikstof en fijnstof en een klachtenregeling. Dat liet de LLTB aan het ministerie van Defensie weten.

Het ministerie van Defensie bereidt een luchthavenbesluit voor om vliegbasis De Peel weer in gebruik te nemen. Een eerste stap daarin is het opstellen van een Milieueffectrapport (MER). De LLTB heeft gebruikgemaakt van de mogelijkheid om aan te geven welke aspecten in het MER meegenomen moeten worden.

De LLTB wijst erop dat de landbouw veel maatregelen heeft genomen om de stikstof- en fijnstofuitstoot terug te dringen. Deze ruimte mag niet zomaar worden opgevuld door het opnieuw in gebruik nemen van de vliegbasis.Ook vraagt de LLTB om een goede klachtenregeling. De mogelijkheid om een klacht in te dienen bij een onafhankelijke instantie, die maatregelen kan voorstellen. De volledige reactie is te lezen op de LLTB-website.

Weer

 • Vrijdag
  6° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zondag
  7° / 1°
  30 %
Meer weer