Hazera+en+HM%2E+Clause+samen+verder+in+Polen
Nieuws
© Hazera

Hazera en HM. Clause samen verder in Polen

Limagrain Group gaat de Poolse markt voor groentezaad voortaan bedienen vanuit een distributeur. De activiteiten van dochterondernemingen Hazera Poland en HM. Clause Polska worden samengevoegd onder Hazera Poland.

Het bedrijf wil de klanten in Polen hierdoor beter bedienen en het aanbod te vergroten. Hazera Poland wil het op drie na grootste bedrijf worden op de Poolse groentezadenmarkt. De integratie van de bedrijven moet eind 2019 volledig zijn uitgevoerd. Volgens woordvoerder Caroline Schonck van Hazera heeft de samenvoeging geen gevolgen voor het personeel in Polen.

'Hazera Poland en HM. Clause Polska hebben een ander aanbod aan producten, dus bij elkaar bieden we de klanten een breder aanbod', vertelt ze. 'De groentemarkt in Polen is in vergelijking met tien jaar geleden behoorlijk gegroeid. Tegelijkertijd is het een heel ander soort markt dan bijvoorbeeld de Nederlandse, met ook veel kleine bedrijven die lokaal hun groentezaad inkopen. Daar leren we als bedrijf van, ook voor andere markten.'

Groentezaden

Wereldwijd is Limagrain, waar zowel Hazera als HM. Clause onderdeel van zijn, het op één na grootste bedrijf in groentenzaden. Volgens het bedrijf bieden de distributiemogelijkheden van Hazera Poland een geweldige kans om klanten beter te ondersteunen met een uitgebreid assortiment producten. 'Dankzij de inspanningen van ons lokale team hebben we de afgelopen jaren onze omzet in Polen verhoogd. We zijn er echter van overtuigd dat Limagrain een aanzienlijk concurrentievoordeel zal behalen door zijn distributiemodel in Polen te hervormen en een breder scala aan producten te hebben, waarschijnlijk een van de beste assortimenten voor de Poolse markt', stelt Rémi Bastien, CEO van HM.Clause.

De hoofdkantoren van Hazera zijn gevestigd in Israël en Nederland. Het bedrijf beschikt over vestigingen in twaalf landen en een distributienetwerk waarmee Hazera ook in andere landen actief is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  24° / 15°
  70 %
Meer weer