Katja Schuurman laat de koeien naar buiten

Op het bedrijf van melkveehouder Coen Wantenaar in Soest heeft presentatrice Katja Schuurman woensdagochtend de staldeuren geopend, zodat de koeien naar buiten konden.

De officiële start van de lente staat voor Campina traditietrouw in het teken van de eerste weidedag. De start van het weidegangseizoen, met de plezierige bokkensprongen van de koeien, zorgde ook voor genot bij Katja Schuurman. 'Ik werd er heel erg vrolijk van, want het is echt een hartstikke leuk gezicht. Ik ben blij dat ik dit nu een keer heb mogen meemaken.'

Ondanks het warme en zonnige weer begin dit jaar, kon Coen Wantenaar de verleiding weerstaan om de koeien al eerder naar buiten te sturen. 'Het was natuurlijk mooi weer een aantal weken geleden, maar het risico is wel heel groot dat je ze later weer naar binnen gaat doen, dat risico hebben we nu nog steeds trouwens.'

Gras

De melkveehouder haalt de koeien dan ook voor het einde van de dag weer binnen. 'Het gras begint wel mooi te kleuren en er staat wel wat, maar om nou te zeggen dat de koeien volop buiten aan de gang kunnen gaan en binnen niets meer bij hoef te voeren, zover is het nog niet helaas.'

Qua temperatuur was dinsdag 19 maart warmer en zonniger dan de eerste lentedag. Katja merkt dat het voorjaar nadert. 'Het is nog een beetje fris, maar je ruikt de lente al voorzichtig in de lucht. Dus dat is fijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer