Boer+Tom+heeft+een+droom
Nieuws
© Arie Meijer

Boer Tom heeft een droom

Schapenhouder Tom Dekker is klaar met activisten die de sector terroriseren. In een Facebookbericht droomt hij van respect voor en acceptatie van boeren. Dit bericht is in korte tijd al ruim 1.500 keer gedeeld.

De bekende woorden 'I have a dream' die Martin Luther King sprak in 1963, die gebruikt schapenhouder Tom Dekker nu in een bericht op zijn Facebookpagina.

Hij uit daarin zijn ongenoegen over de positie waarin boeren worden gedrukt. 'I have a dream. Dat boeren in welke vorm dan ook hier normaal kunnen voedselproduceren zonder slachtoffer te worden van politieke onkunde en anti dieren en klimaatorganisaties terrorisme.'

Terroristen

Tom vraagt zich af waar de waardering voor de sector is gebleven en wat er moet gebeuren om het respect voor de voedselproducerende industrie terug te krijgen, zonder direct aangevallen te worden. 'Dierenactivisten zijn geen actie meer aan het voeren, het is doorgeslagen terrorisme direct op de boer. Doodsbedreigingen, stapels met rouwkaarten, vernielingen en inbraken bij boeren is helaas de bittere ernst vandaag de dag.'

Om vervolgens later daar aan toe te voegen: 'Van alle kanten worden boeren uitgeknepen, opgejaagd en in de hoek gezet. Dit is volkomen onterecht! Wij doen iets wat de spil van onze beschaving is, altijd en overal betaalbaar voedselproduceren voor iedereen'.

I have a dream

Ruim 55 jaar na de droomspeech van Martin Luther King hoopt nu Tom Dekker voor verandering. Voor respect en acceptatie van de Nederlandse boeren. Dat veel mensen zijn gevoel herkennen blijkt uit het aantal keer dat zijn bericht is gedeeld. Zelfs na enkele dagen blijven mensen zijn bericht delen.

Dekker sluit het bericht af met de woorden: 'Ik zal vechten voor de agrarische sector tot mijn laatste dag is geteld.I have a dream. helpen jullie alsjeblieft mee hem te laten uitkomen?'

Bekijk meer over: