Sulky%2Dsecties+in+%27croissantvorm%27
Nieuws
© Sulky

Sulky-secties in 'croissantvorm'

Sulky heeft onlangs de DX W-Control kunstmeststrooier met sectiecontrole gepresenteerd. Het strooipatroon in 'croissantvorm' zorgt voor een mooi resultaat en bespaart kunstmest.

De DX W-Control is volgens Sulky een praktische oplossing voor kleine of middelgrote bedrijven om toch toegang te krijgen tot een kunstmeststrooier met sectiecontrole. De elektronica op de machine regelt de dosering van de kunstmest met continue automatische weging. De sectiecontrole gaat door middel van gps met weergave van de gestrooide oppervlakte.

Doordat de twee schermen met elkaar communiceren, is het mogelijk om de sectiecontrole te gebruiken en tegelijk de dosering aan te passen. De trekkerchauffeur heeft permanente controle over de gps-positie, de gestrooide hoeveelheid per hectare en de hoeveelheid kunstmest in de bak van de strooier.

Werkbreedte

Om de verdeling van de kunstmest met behulp van gps op de kopakkers en geren te optimaliseren, wordt de werkbreedte aangepast. Dit voorkomt overdosering en verbetert de verdeling van de kunstmest in het veld.

Als resultaat van de samenwerking tussen Sulky en het Franse onderzoeksinstituut Irstrea maakt de DX W-Control het mogelijk om kunstmest te strooien met sectiecontrole aan de hand van het werkelijke strooipatroon in een 'croissantvorm'. Dit resulteert in een goede bediening op de kopakkers, waar vaak sprake is van een slechte verdeling of overdosering.

Deze gps-gestuurde oplossing maakt het mogelijk om overdosering te voorkomen. De DX W-Control geeft een beter strooiresultaat in het veld. Onder- en overdosering worden met 21,5 procent gereduceerd. Dit zorgt voor een egalere opbrengst en kwaliteit van product.

Besparing kunstmest

Momenteel is Sulky de enige fabrikant die het mogelijk maakt om sectiecontrole toe te passen in 'croissantvorm'. Testen van Irstea hebben bewezen dat dit resulteert in een besparing van kunstmest met 7 procent.

De Sulky DX W-Control is onderdeel van een complete serie (DX en X) kunstmeststrooiers met werkbreedtes van 9 tot en met 50 meter. De DX-kunstmeststrooiers zijn leverbaar met Isobus-aansturing. De Sulky DX W-Control is ook te combineren met andere gps-systemen zoals Trimble en Raven/SBG.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer