Sulky introduceert wendbare Xeos Pro EVO

Sulky introduceert tijdens de komende Sima in Parijs een nieuw model pneumatische opbouwzaaimachine.

Sulky+introduceert+wendbare+Xeos+Pro+EVO
© Sulky

De Xeos Pro EVO is een wendbare machine, heeft een werkbreedte van 3 meter, een 1.000 litertank en is ongeveer 400 kilo lichter dan de voorganger.

De Xeos Pro EVO, gebaseerd op de in 2011 geïntroduceerde zaaimachines van de Xeos-serie, is uitgevoerd met de 80 kilo Cultidisc zaaibalk. Deze zaaibalk is voorzien van twee rijen met in totaal twintig gekartelde schijven met een doorsnede van 415 millimeter (rijafstand 15 centimeter) en met daarachter een Farmflex aandrukwiel.

De schijf is gemonteerd onder een hoek van 4 graden. Hierdoor treedt er weinig turbulentie op, geeft hij een betere zaadafleg in de rij, is er minder vermogen nodig en er treedt er minder slijtage op. De schijf heeft maar één contactpunt en zal daardoor niet blokkeren.

Lagere snelheid

Door gebruik te maken van een syphon valt het zaad tijdens het laatste stuk met een lagere snelheid naar beneden. Doordat het zaad achter het hart van de schijf valt, kan het zaad niet door de schijf omhoog worden geworpen.

De zaai-unit, gemonteerd aan een parallellogram, maakt het mogelijk om onder alle condities goed zaaiwerk te leveren. De trillingsvrije zaaibalk maakt het mogelijk om ook met hoge rijsnelheden nauwkeurig te zaaien.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van de machine is verbeterd door middel van een trap en een platform aan de achterzijde van de machine. Hierdoor is de tank eenvoudig te vullen, is het eenvoudig om de juiste zaaihoeveelheid af te stellen en zijn de kouters vrij toegankelijk.

De zaaimachine is standaard uitgevoerd met een elektrisch aangedreven zaai-unit die aangestuurd wordt door de Pilot-computer in de cabine. Deze computer is geschikt om via gps aangestuurd te worden door een taakkaart voor het zaaien met variabele afgifte. De Sulky zaai-unit kan alle zaden zaaien (van gras, koolzaad tot veldbonen) in grote en kleine hoeveelheden.

Koppelen

Indien gewenst kan de Xeos Pro EVO gekoppeld worden aan een Sulky Cultiline HR rotorkopeg met vier rotors per meter of aan een Sulky Cultine XR disc cultivation machine. Met laatstgenoemde machine is het mogelijk om onder goede condities te werken met een werksnelheid van 12 à 14 kilometer per uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer