Zuid-Hollanders uitgedaagd van eigen bodem te eten

De 'Zuid-Hollandse Voedselfamilie' daagt inwoners van de provincie uit om tien dagen zoveel mogelijk voedsel van Zuid-Hollandse bodem te eten.

Zuid%2DHollanders+uitgedaagd+van+eigen+bodem+te+eten
© Stichting Groene Hart

Het netwerk houdt van 5 tot 15 oktober de 80/20 challenge, met als inzet om 80 procent van de maaltijden te vullen met producten uit de provincie. Deelnemers worden gevraagd om tien dagen lang ervaringen en foto's te delen op social media met de hashtag #ikeetzuidhollands.

De challenge vraagt aandacht voor de ambitie van de provincie om in 2036 de bevolking voor tachtig procent te kunnen voeden met voedsel van eigen bodem. De 80/20 challenge is een initiatief van de Voedselfamilies, in het kader van de Oogstweek van provincie Zuid-Holland.

Bord

Deelnemers kunnen kijken naar hun eigen bord en uitvinden welk producten er op liggen die ze kunnen vervangen door voedsel uit Zuid-Holland. Dit moeten zij minimaal drie keer per dag doen, tijdens het ontbijt, de lunch en het diner.

Op de website www.ikeetzuidhollands.nl staan tips voor het realiseren van een Zuid-Hollands bord eten. De eerste tip luidt: 'Ga de boer op, veel boeren Veel boeren in de buurt verkopen producten langs de weg of in hun boerenwinkels.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer