Droogtemaatregelen+blijven+van+kracht
Nieuws
© Koos van der Spek

Droogtemaatregelen blijven van kracht

De maatregelen tegen de droogte blijven van kracht, meldt Managementteam Watertekorten. De problemen in de landbouw, maar ook die voor de waterkwaliteit, verzilting en natuur zijn zeker nog niet voorbij.

De regen van afgelopen week zorgde niet voor een structurele verbetering. De aanvoer van water via de rivieren blijft onvoldoende om zonder de huidige maatregelen het zoute water terug te dringen.

• Lees ook: Verzilting van bodem en water neemt toe

Het grondwaterpeil verschilt per regio, geeft het managementteam aam. Vooral op de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van Nederland is het grondwaterpeil zeer laag. In de regio rond het IJsselmeer viel afgelopen weekend veel regen.

Het IJsselmeerpeil is eveneens gestegen. Door de regen in het gebied hebben de waterschappen nu minder water nodig uit het IJsselmeer. De verwachting is dat het peil van het IJsselmeer en Markermeer over een aantal dagen weer daalt, maar minder snel dan eerder werd ingeschat.

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer