Vee+en+publiek+weerstonden+hitte+in+Opmeer
Nieuws
© Jan Jong

Vee en publiek weerstonden hitte in Opmeer

Op een snikhete editie van de Landbouwshow Opmeer draaide het niet alleen om koeien-, kalveren- en schapenkeuringen. Ook paarden passeerden de revue. Een daarvan, Veron, werd bereden door realityster Britt Dekker.

De BN'er toonde recent dat ze ook als amazone flink wat in haar mars heeft, door Noord-Hollands kampioen dressuur te worden. Dat leverde haar een toegangsbewijs voor het NK Dressuur op. Maar eerst kwam ze naar de Landbouwshow Opmeer om haar dressuurkunsten te tonen waarmee ze ook op YouTube populair is. Dekker stond op het programma tussen het concours hippique en diverse veekeuringen, op maandag.

Ondanks de hitte waren de tribunes nog goed gevuld en niet alleen met de vele fans van de realityster. De organisatie had wel maatregelen getroffen vanwege de hoge temperaturen. Zo was de rundveekeuring vervroegd. 'We hadden voor voldoende drink- en schaduwplekken voor het vee gezorgd. Zowel deelnemers als publiek waren tevreden over onze maatregelen', laat voorzitter Wim Staal weten.

Maartje 200 stal show

Bij de traditionele rundveekeuringen was het Maartje 200 die de show stal. De koe van Marcel van der Eijk in het Noord-Hollandse Twisk sleepte maar liefst vier prijzen in de wacht: kampioen oude koeien, dagkampioen, kampioen productieklasse en publiekskampioen.

Kampioen vaarzen werd Champion Sky 7 van familie Kat uit Dirkshorn. Beste jonge koe was Sonja 58 van P. Akkerman uit Westbeemster.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer