Weer gunstige uitspraak Biomineralen

De bezwaren tegen de plannen voor de mestverwerking van Biomineralen in Roosendaal zijn wederom door de rechter ongegrond verklaard.

Weer+gunstige+uitspraak+Biomineralen
© Twan Wiermans

Ditmaal veegde de Raad van State alle bezwaren van tafel. Lodewijk Burghout, directeur van Biomineralen, is dan ook blij met de uitspraak. 'Dit geeft een goed gevoel. We hebben gedegen voorwerk verricht en dat ziet de rechter ook. Het was een duidelijk verhaal met een heel duidelijke uitspraak.'

De gemeenteraad van Roosendaal werd als bezwaarmaker volgens Burghout al vrij snel door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard. 'Omdat ze zelf het bestemmingsplan hebben vastgesteld en de bouwaanvraag aan alle bepalingen daarvan voldoet. De gemeenteraad heeft destijds ook geen zienswijze op de ontwerpvergunning van Biomineralen ingediend.'

Andere bezwaarmakers kunnen nog in hoger beroep. Dat moet dan binnen zes weken gebeuren. 'Het is afwachten of dat gebeurt', reageert Burghout. 'Wat ik wel weet, is dat het geen zin heeft om alleen maar te roepen dat iets niet klopt. Alle berekeningen en extra onderzoeken wijzen uit dat alles in orde is.'

Mestkorrels uit dikke fractie varkensmest

Biomineralen wil mestkorrels produceren uit dikke fractie varkensmest. De vergunningverlening kent inmiddels een rijke voorgeschiedenis waarin de gemeenteraad een opmerkelijke rol speelt. Zo liet de raad medio 2016 onder druk van enkele omwonenden alsnog een milieueffectrapportage uitvoeren, terwijl hij een jaar eerder zelf oordeelde dat dit niet noodzakelijk was.

En tot ieders verbazing nam de raad begin vorig jaar een motie aan om de bouwvergunning alsnog te weigeren. Burgemeester Niederer noemde dit zelfs 'een onrechtmatige daad'. Burghout houdt een slag om de arm wanneer de schop de grond in kan. 'We moeten de boel weer langzaam opstarten. Daarbij is het belangrijk om precies te weten waar we aan toe zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer