Boerenzoon Jan-Kees Goet hoogste landbouwambtenaar

Jan-Kees Goet wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Boerenzoon+Jan%2DKees+Goet+hoogste+landbouwambtenaar
© eigen foto

De benoeming van Goet gaat in op 15 juni 2018. De secretaris-generaal heeft de dagelijkse leiding over de ambtelijke organisatie op het ministerie. De functie van secretaris-generaal is ook politiek gezien belangrijk. Hij is het eerste ambtelijke aanspreekpunt voor de bewindspersoon. De politieke voorkeur van de ambtenaar speelt hierbij formeel geen rol.

Goet (1962) is sinds 2014 directeur-generaal Migratie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (nu Justitie en Veiligheid). Daarvoor vervulde hij de functie van bestuursvoorzitter bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

AIVD

Eerder werkte hij onder andere als plaatsvervangend en waarnemend hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), als directeur Politie en directeur Veiligheid, Informatiebeleid en Projecten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Goet is afkomstig uit een boerengezin en studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. De benoeming van Jan-Kees Goet is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer