Eerste+paprika%27s+geoogst+in+Someren
Nieuws
© Johan Wissink

Eerste paprika's geoogst in Someren

De eerste paprika's van dit seizoen zijn weer geplukt. Medewerkers van paprikabedrijf JGS in Someren sneden afgelopen week de eerste vruchten.

Tijdens Kom in de Kas is het bedrijf geopend voor publiek. Hier kan het publiek het hele proces zien: de oogst in de kas, de zelfrijdende karren die de vruchten naar de hal brengen, het sorteren en het verpakken. Twee koks zijn aanwezig om paprikasmoothies en andere hapjes te maken.

'We willen graag laten zien hoe we telen. En van de andere kant kunnen wij ook iets opsteken van de bezoekers, vooral hoe ze tegen de tuinbouw aankijken. We leveren aan de handel, dus normaal hebben we weinig contact met de mensen die onze paprika's consumeren', vertelt René Joosten van JGS.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer