Goed voorbereid door de Gecombineerde opgave

Agrariërs ontvangen binnenkort van RVO.nl de uitnodiging om de Gecombineerde opgave te doen. Met deze opgave geeft de ondernemer de gegevens door voor de Landbouwtelling en de mestwetgeving. Ook vormen deze de basis voor de aanvraag van betalingsrechten en subsidies. Glastuinders vullen de emissieaangifte in.

Goed+voorbereid+door+de+Gecombineerde+opgave
RVO

De opgave kan men doen tot en met 15 mei 2018. Komt de opgave na deze datum binnen bij RVO.nl, dan geldt een korting op het subsidiebedrag. RVO.nl stuurt de uitnodigingen gefaseerd. Op deze manier kunnen de opgaves en de vragen hierover goed en efficiënt verwerkt worden. Van agrariërs wordt verwacht dat zij de Gecombineerde opgave zo snel mogelijk doen na ontvangst van de uitnodiging.

Op deze manier voorkomt men drukte aan het einde van de indienperiode. Ook kan RVO.nl hen bij vragen zo goed van dienst zijn. Ondernemers met SNL-a en schapen- of geitenhouders ontvangen de uitnodiging eind maart.

Mijn Percelen

Een actuele registratie van de percelen in Mijn percelen is belangrijk bij de Gecombineerde opgave. Een ondernemer kan deze gedurende het hele jaar bijwerken. Ook al is de uitnodiging voor de opgave er nog niet, dan is het verstandig om Mijn percelen vast op orde te maken.

Makkelijk door de opgave heen

RVO.nl heeft een checklist gemaakt, waarmee ieder zich kan voorbereiden op het invullen van de opgave. Een aantal zaken kan de ondernemer nu al regelen, nog voordat de uitnodiging er is. Om de gegevens in te vullen is het handig om dit bij de hand te hebben en/of te regelen:

• Inloggegevens om het formulier te openen: eHerkenning (bij een KvK nummer) of DigiD met SMS (particulieren).
• TAN-codes van RVO.nl voor het versturen van de opgave.
• Een actuele registratie van landbouwgrond in Mijn percelen.
• De opgave werkt met een van deze browsers: Chrome, Firefox, Internet Explorer 11 of Safari. Via Google zijn deze te downloaden.
• Een machtiging wanneer de agrariër de opgave niet zelf doet of wanneer de opgave voor een overleden persoon wordt gedaan. Een machtiging vraagt men zo aan.

Wijzigingen in 2018

De Gecombineerde opgave is op een aantal punten anders dan voorgaande jaren. Alle wijzigingen staan in dit overzicht bij elkaar. Hulp en meer informatie bij het invullen:

• Op RVO.nl staan alle informatie en veelgestelde vragen over de Gecombineerde opgave gebundeld.
• Bij verschillende invulschermen is extra informatie of een instructievideo beschikbaar.
• Ondernemers ontvangen regelmatig nieuwsbrieven met actuele informatie over de Gecombineerde opgave gedurende het voorjaar.
• Actualiteiten en wijzigingen zijn direct beschikbaar via nieuwsberichten en social media van RVO.nl.

• Klik hier voor meer informatie

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met...

Lees verder »

Meer van RVO

Lees ook

Meer artikelen van RVO »

Artikelen over RVO