FlexiFlor+roostervloer+bestand+tegen+beschadigingen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FlexiFlor roostervloer bestand tegen beschadigingen

Swaans Beton in Heeze heeft vandaag een nieuwe roostervloer voor bewaarplaatsen gepresenteerd. De FlexiFlor is bestand tegen mechanische beschadigingen die makkelijk ontstaan bij het laden van het product.

Bij de FlexiFlor liggen de gleuven verdiept in het rooster en zijn bovendien beschermd door een kunststof AirSlot met variabele gleufbreedtes. Door de AirSlot te vervangen zijn de roosters geschikt voor de bewaring van verschillende producten, zoals aardappelen, uien en graan. FlexiFlor combineert zo duurzaamheid en flexibiliteit in één product.

Swaans Beton heeft zo'n twee jaar gewerkt aan de nieuwe roostervloer. Belangrijk bij het ontwerp is de vormvastheid. Dit beperkt de kans beschadiging en is nodig voor het goed kunnen vastklikken van de AirSlot in de gleuf. Omdat de AirSlot ongeveer 2 millimeter diep in de roostervloer ligt, is de kans op beschadiging uiterst gering.

De FlexiFlor is leverbaar in drie aslasten (11,5 ton, 15 ton en 20 ton) en vier lengtes (1,50 meter, 2 meter, 2,50 meter en 3 meter). De roosters zijn 1,20 meter breed en 20 centimeter dik. Een bijkomend voordeel van de FlexiFlor is het relatief gladde oppervlak. Daardoor hecht er minder grond aan de roostervloer.

Test in de praktijk

De nieuwe roostervloer is eerst getest bij Swaans Beton en daarna in de praktijk. De presentatie was bij Van den Borne Aardappelen in Reusel, die de aardappelen laadt met een zware verreiker. De nieuwe roosters liggen in de bewaring op de meest bereden plek.

In de bewaring is duidelijk het probleem van mechanische beschadiging van roosters te zien. De bewaring is in 2016 gebouwd en is vorig jaar voor het eerst in gebruik genomen. Op verschillende plekken zijn de roosters al beschadigd. En dat neemt elk jaar toe. De FlexiFlor is gemaakt om dit probleem op te lossen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer