Mechan+Holding+neemt+Steenbergen+Mechanisatie+over
Nieuws
© Eigen Foto

Mechan Holding neemt Steenbergen Mechanisatie over

Het dealerschap van Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp is sinds 1 januari toegevoegd aan Mechan Holding. De overname past in de groeistrategie van de holding.

Mechan Holding is een Nederlands-Belgische onderneming die sinds 1970 vanuit Achterveld (Nederland) en Zaventem en Gembloux (België) activiteiten ontplooit in de land- en tuinbouw. Steenbergen Mechanisatie wordt het derde dealerschap van de holding, naast Niestijl Mechanisatie in Siddeburen en Vohamij in Heythuysen.

Als dealer van onder meer Fendt, Agrifac, Lemken, AVR, Husqvarna, Pronar en Thaler is Steenbergen Mechanisatie een bekend landmechanisatiebedrijf in de Hoeksche Waard en omstreken. Vorig jaar vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan.

Belangrijk landbouwgebied

'De Hoeksche Waard is samen met de omliggende eilanden een belangrijk landbouwgebied in Nederland', zegt Martijn van Arendonk van de Mechan Groep. 'Door de overname van Steenbergen Mechanisatie verbeteren we de grip op die lokale markt en kunnen we door bundeling van krachten het marktpotentieel nog beter benutten. Ook in de toekomst.'

Martin Korpershoek, directeur van Steenbergen Mechanisatie: 'We zijn al sinds 1932 actief in het werkgebied de Hoeksche Waard en omliggende eilanden. Sommige bedrijven zijn al die tijd al klant bij ons. Die kennis en ervaring gaan we combineren met de expertise en schaalvoordelen van Mechan Holding. Op die manier kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van onze klanten en zo een volgende stap maken in de ontwikkeling van ons bedrijf.'

In Nederland valt onder Mechan Holding ook de Mechan Groep, die onder andere distributeur is van de trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer