Vijftig Rotterdamse studenten actief op Fruit Logistica

Vijftig studenten van onderwijsinstellingen uit de Rotterdamse regio zijn deze week actief voor foodbedrijven op de Fruit Logistica in Berlijn.

Vijftig+Rotterdamse+studenten+actief+op+Fruit+Logistica
© Rotterdam Foodcluster

Tijdens deze internationale beurs voeren de studenten diverse opdrachten voor en namens foodbedrijven uit, zoals markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van hospitality op stands. Dankzij het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven zijn vijftig stageplaatsen gerealiseerd.

'Door studenten en bedrijven op deze manier aan elkaar te verbinden, realiseren we ambassadeurs voor de sector én komen foodondernemers in contact met gedreven studenten. Dit resulteert in een groot aantal kwalitatieve leads voor toekomstige vacatures', zegt projectmanager Sharon Janmaat van het Rotterdam Food Cluster.

Studiereis

Rotterdam Food Cluster verzorgt in het kader van de samenwerking 'Food for the Future' deze studiereis naar Berlijn. Doel van de reis is studenten kennis te laten maken met de foodsector en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector.

Het is voor docenten en studenten overweldigend wat hier te zien is

Sjoerd Nieboer, docent Tuinbouw en Agribusiness bij Hogeschool Inholland Delft

'Het is voor docenten en studenten overweldigend wat hier te zien is', zegt Sjoerd Nieboer, docent Tuinbouw en Agribusiness bij Hogeschool Inholland Delft. 'Inmiddels hebben al mijn studenten al stageplaatsen aangeboden gekregen.'

Nieuwe generatie

Rotterdam Food Cluster, een initiatief van gemeente Rotterdam, wil samen met het bedrijfsleven en kennis- en opleidingsinstituten het innovatievermogen van de regionale foodsector stimuleren en de nieuwe generatie op de toekomst voorbereiden.

Met meer dan 8.000 foodgerelateerde bedrijven, 45.000 arbeidsplaatsen en een gunstige ligging is het Rotterdam Food Cluster uniek in de wereld. Rotterdam Food Cluster wil de regionale foodsector een boost geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer