Geld+Groene+Uitweg+voor+verbetering+boerenbedrijf
Nieuws
© Koen van Wijk

Geld Groene Uitweg voor verbetering boerenbedrijf

Boeren in het zuiden van Noord-Holland kunnen vanaf 1 maart weer aankloppen voor de subsidieregeling Groene Uitweg van provincie Noord-Holland. Daarmee kunnen zij hun bedrijf versterken en verduurzamen en hun weilanden beter toegankelijk maken voor vee.

Agrariërs dragen bij aan het behoud van het boerenlandschap: open polders, koeien in de wei en boerenerven met fruitbomen. Daarom is het van belang dat hun bedrijven economisch gezond blijven. De provincie stelt daarvoor opnieuw de regeling open.

De subsidie is beschikbaar voor agrariërs uit het 'Groene Uitweg-gebied': delen van het Gooi, de Vechtstreek en een klein stukje Amstelland. LTO Noord en Agrarisch Natuurvereniging Vechtvallei begeleiden boeren bij hun aanvraag.

Economische basis

Boeren kunnen subsidie krijgen voor het verbreden van de economische basis van hun bedrijf, bijvoorbeeld met zorg, de verkoop van streekproducten, de ontvangst van schoolklassen en groepen op de boerderij of verblijfsaccommodatie.

Tevens is een bijdrage mogelijk voor agrariërs om hun weilanden goed toegankelijk te maken voor vee en machines, door de aanleg van kavelpaden, dammen en bruggen. Ook voor de aanschaf van brede banden voor beter draagvlak is wederom subsidie beschikbaar.

Innovaties

Daarnaast kunnen boeren een beroep door op de subsidieregeling voor duurzame innovaties. Bijvoorbeeld voor slim hergebruik van grondstoffen, zodat er minder afval is en kosten kunnen dalen. Of het behoud en versterken van biodiversiteit, opslag en productie van hernieuwbare energie en stimuleren van gesloten kringlopen.

Vanaf 1 maart 2018 kunnen boeren een subsidieaanvraag indienen bij provincie Noord-Holland. Dit geldt ook voor agrariërs uit het Utrechtse deel van de Groene Uitweg. Gebiedscoördinator Maike van der Maat is net als voorgaande jaren beschikbaar voor ondersteuning bij het indienen van een aanvraag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer