ABN+Amro+trekt+meer+geld+uit+voor+derivatenklus
Nieuws
© Studio Kastermans

ABN Amro trekt meer geld uit voor derivatenklus

Het afwikkelen van de compensatie voor rentederivaten levert ABN Amro meer werk op dan de bank had ingeschat. Om de klus goed te kunnen uitvoeren, wordt 100 miljoen euro extra gereserveerd.

Dat blijkt uit een update van de resultaten in het vierde kwartaal van 2017 die ABN Amro dinsdag publiceerde. De projectkosten zullen met nog eens 80 tot 100 miljoen euro stijgen, meldt de bank.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldde enkele maanden geleden al dat de uitvoering van het uniform herstelkader rentederivaten ingrijpender uitpakt dan eerder werd verwacht. Daardoor kost de afwikkeling van de dossiers meer tijd, maar vooral ook meer werk.

Rabobank en ABN Amro hebben de meeste rentederivaten verkocht aan kleine en middelgrote ondernemers. Bij de Rabobank gaat het om meer dan 11.000 dossiers die nu beoordeeld moeten worden. Daarvoor is in Hilversum een speciale 'derivatenfabriek' ingericht met honderden medewerkers.

Meer mensen nodig

ABN Amro moet ongeveer 7.500 dossiers beoordelen. Daarvoor zijn de komende tijd meer mensen en dus ook meer geld nodig. De afhandeling gaat in totaal zo'n 200 miljoen euro kosten. Voor de uit te keren compensatie is 500 miljoen euro gereserveerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer